خط انرژی | روابط عمومی وزارت نفت برای توجیه خاموشی پاییزی، نموداری از ذخایر گازوئیل نیروگاهها از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ را منتشر کرد که نوعی گل به خودی بود.
طبق این نمودار، ذخایر گازوئیل در مردادماه امسال، مشابه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است که کشور بدون خاموشی بخش خانگی از پاییز و زمستان آن عبور کرد.
اما جالب اینکه وزارت نفت برای فرار از مهلکه «فقط دوست دارد» به آمار مرداد ۱۴۰۲ استناد کند که طبق نمودار نسبت به سالهای قبل و بعد، یک استثنا و رکورد بیسابقه محسوب میشود.
این رکوردشکنی نیز ناشی از تغییر در برنامه صادرات گاز ایران و افزایش تامین گاز نیروگاهها رقم خورد که به جهش سطح ذخایر انجامید و طبیعتا چنین سالی نمیتواند مبنای قضاوت قرار گیرد.
جالب اینکه وزارت نفت به کم بودن میزان ذخایر در فروردین ۱۴۰۲ نیز گلایه کرده که معلوم نیست چه ارتباطی به موعد تحویل در مردادماه دارد.
اما جهت شفافسازی، در اسفند ۱۴۰۲ برخلاف سالهای قبل و درحالی که همه منتظر گرم شدن هوا بودند، ناگهان کشور وارد یک سامانه سرمایشی شد که سطح ذخایر را کاهش داد.
با این وجود وزارت نفت توانست سطح ذخایر را تا مردادماه به وضعیت مطلوب برساند و اگر همان روند صعودی دولت قبل ادامه مییافت اکنون ذخایر گازوئیل نیروگاهها بیش از ۲.۵ میلیارد لیتر بود نه ۱.۲ میلیارد لیتر فعلی.