۷۰ درصد فرآوردههای پالایشگاه اصفهان استاندارد یورو ۵ است

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با تأکید بر اینکه بیش از ۷۰ درصد فرآوردههای این پالایشگاه مطابق استانداردهای یورو ارتقا یافته است، گفت: روزانه حدود ۱۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ و ۲۵ میلیون لیتر نفتگاز در پالایشگاه اصفهان تولید میشود.
وی با اشاره به ظرفیت تولید پالایشگاه اصفهان گفت: ظرفیت طراحی این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه در روز است، اما امکان افزایش ظرفیت تا ۴۳۰ هزار بشکه نیز در شرایط ناترازی و افزایش مصرف در کشور وجود دارد که در ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه، تولید بنزین حدود ۱۰ میلیون لیتر در روز و در ظرفیت ۴۳۰ هزار بشکه، تولید بنزین به ۱۵ میلیون لیتر در روز میرسد که این افزایش ظرفیت معادل تأسیس یک پالایشگاه متوسط جدید در کشور است.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان درخصوص پروژه ارتقای نفتکوره پالایشگاه اصفهان بیان کرد: این پروژه با هدف کاهش گوگرد نفتکوره و تولید فرآوردههای با ارزشتر در حال اجراست و فاز نخست این پروژه در سال ۱۴۰۵ راهاندازی میشود که نتیجه آن تولید نفتکوره با گوگرد پایین و قابل استفاده در نیروگاهها بدون عوارض آلایندگی است و نقش مهمی در کاهش ناترازی گاز در فصول سرد سال نیز خواهد داشت.
تولید روزانه ۱۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۵
باقری، بنزین تولیدی این پالایشگاه را کاملاً مطابق استاندارد یورو ۵ دانست و اظهار کرد: روزانه حدود ۱۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ در پالایشگاه اصفهان تولید میشود که ۲۴ درصد ظرفیت پالایشگاه را تشکیل میدهد، همچنین در شرایط پایدار، تولید نفتگاز این پالایشگاه به ۲۵ میلیون لیتر در روز میرسد.
وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان بیش از ۷۰ درصد فرآوردههای خود را مطابق استانداردهای یورو ارتقا داده است، تصریح کرد: اگر فرآوردههای اصلی شامل بنزین، نفتگاز و نفتکوره را در نظر بگیریم، بیش از ۷۰ درصد این محصولات به استاندارد یورو ۵ ارتقا یافتهاند و تنها محصول باقیمانده که هنوز مطابق با استاندارد یورو نیست، نفتکوره است که حدود ۱۸.۵ درصد از کل تولیدات پالایشگاه را شامل میشود.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با تأکید بر اینکه این شرکت به دنبال افزایش ظرفیت تولید فرآوردههای استاندارد و کاهش آلایندگی است، تصریح کرد: با اجرای پروژههای توسعهای، افزون بر افزایش تولید بنزین و نفتگاز یورو ۵، خوراک پتروشیمیها نیز تأمین میشود که این اقدامها نقش مهمی در بهبود کیفیت سوخت مصرفی کشور و کاهش آلایندههای زیستمحیطی خواهد داشت.
اولویتبندی پروژهها
باقری با اشاره به اینکه اجرای پروژههای پالایشگاه اصفهان بر اساس برنامه در حال انجام است، گفت: تمرکز این شرکت اولویتبندی در اجرای پروژههاست و با اولویتبندی، سرعت اجرای پروژهها بر اساس نیازها و تنظیم جریان مالی تنظیم میشود.
وی تأخیر در اجرای برخی پروژهها را بهدلیل مشکلات تأمینکنندگان و سازندگان تجهیزات دانست و بیان کرد: برخی از این تجهیزات از خارج کشور وارد میشوند و در فرآیند نقلوانتقال و اجرای تعهدات، تأخیرهای چندماهه تا یکساله داشتهایم، با این حال پالایشگاه هیچ مشکلی در تأمین مالی یا مدیریت پروژهها ندارد و پرداختهای انجامشده از سوی این پالایشگاه حتی فراتر از بندهای قراردادی بوده است.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به اقدامهای این پالایشگاه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامهای پالایشگاه اصفهان در این حوزه، پروژه تأمین آب از دریاست که از سوی شرکت آب صفه اجرا میشود. این پروژه با هدف جایگزینی آب شرب و رودخانه با آب دریا طراحی شده و فاز نخست آن طی روزهای آینده وارد مدار بهرهبرداری میشود.
باقری با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان سرمایهگذاریهایی در بخش احداث خطوط ریلی، مهندسی و خرید تجهیزات نیز داشته است، ادامه داد: افزون بر این، پالایشگاه اصفهان سیستمهای تصفیه پساب بسیار پیشرفتهای را برای دریافت و تصفیه فاضلاب شهری شاهینشهر راهاندازی کرده است که توانایی تصفیه دو برابر ظرفیت فعلی را دارد.
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان دارای چند شرکت زیرمجموعه است که هر یک در حوزههای تخصصی فعالیت میکنند، گفت: شرکت راتا مسئول حملونقل و لجستیک، شرکت میرداماد صفه، متولی امور بازرگانی و تجارت فرآوردهها و شرکت ملاصدرا در زنجیره تولید گوگرد فعالیت دارد.