نفت

رویای نفت بی‌پایان/ آیا ایران روی دریایی از نفت و گاز جانمایی شده؟

یک کارشناس ارشد نفت گفت: توان تولید نفت ایران ربط زیادی به تحریم ندارد و حتی در دوره‌ای که تحریم هم نداشتیم ظرفیت تولید از 3.8 میلیون بشکه تجاوز نکرده است.

حسین نورالدین موسی کارشناس ارشد نفت مناطق نفت‌خیز جنوب در گفت‌وگو با خط انرژی گفت: اگر گاز کشور را به نفت تبدیل کنیم، بین 6 تا 6.5 میلیون بشکه عدد مصرف سوخت‌های فسیلی در ایران است.

وی افزود: مصرف گاز در کل کره زمینه 11 میلیارد متر مکعب در سال است و یک میلیارد متر مکعب از این گاز در پیک سرما فقط در ایران مصرف می‌شود. در حقیقت ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد و یک یازدهم گاز طبیعی جهان را مصرف می‌کند.

نورالدین موسی گفت: در دوره شاه برنامه تولید از مخازن ایران روی اعداد 8 میلیون بشکه، 7.2 میلیون بشکه و 5.7 میلیون بشکه در روز هدفگذاری شد و شکست خورد. کسی که هنوز از تولید 8.5 میلیون بشکه نفت از میادین نفتی ایران صحبت می‌کند، هوشمندانه برای کشور هزینه ایجاد می‌کند و شرایط را سخت‌تر خواهد کرد.

*دروغ بزرگ شاه از تولید 6 میلیون بشکه نفت در ایران

این کارشناس ارشد نفت تاکید کرد: تولید 6 میلیون بشکه نفت ایران در زمان شاه و در یک سال اصلا صحت ندارد و آمار تولید نفت را نباید در بازه‌های زمانی کوتاه سنجید و این یک دروغ بزرگ است.

وی ادامه داد: هر برنامه تولیدی باید به 5 سوال پاسخ دهد، نخست در چه زمانی به این تولید می‌رسیم؟ چه هزینه‌ای باید بپردازیم؟ پایداری این روند تا چند سال قابل دوام است؟ این برنامه تولیدی چه اثری روی مخزن نفتی ما دارند؟حجم ذخیره‌ای که می‌خواهد پاسخگوی این برنامه باشد چند میلیون بشکه است.

نورالدین موسی تاکید کرد: اگر تولید صیانتی نفت از میادین نفتی از ابتدای انقلاب حکفرما نمی‌شد، تولید نفت ایران از اوایل دهه هشتاد به کمتر از 2 میلیون بشکه می‌رسید و زیرا در زمان شاه تولید نفت، غیرصیانتی بود و به کشور خسارت وارد شد.

*توان تولید نفت ایران به تحریم ربط ندارد

کارشناس ارشد نفت گفت: با اشاره به اینکه ضرر دروغ‌های بزرگ درباره توان تولید نفت ایران به چشم اقتصاد می‌رود، زیرا این اعداد بنای اقتصاد و بودجه کشور را شکل می‌دهد. توان تولید نفت ایران ربط زیادی به تحریم ندارد و حتی در دوره‌ای که تحریم هم نداشتیم ظرفیت تولید از 3.8 میلیون بشکه تجاوز نکرده است.

وی با تاکید بر اینکه مسئله مهم در تولید نفت ایران عقب بودن در مسائل اجرایی است، گفت: در اواخر دولت دوازدهم کاهش تکلیفی نفت را شاهد بودیم و به شرکت مناطق نفت خیز جنوب برنامه 1.4 میلیون بشکه کاهش تکلیفی داده بودند.

نورالدین موسی اشاره کرد: در سال 1376 همه شرکت های بزرگ نفتی از جمله شل، توتال  و بی پی به ایران آمدند و قرار بود که 1.3 میلیون بشکه نفت بیاورند اما تنها 150 هزار بشکه نفت اضافه شد که حدود 10 درصد برنامه بود و 90 درصد برنامه اجرا نشد.

*آمار کشورهای نفتی دنیا درباره میزان ذخایر نفت خود فیک است

کارشناس ارشد نفت گفت: کشورهای پیشرفته از جمله چین و روسیه، برآورد ذخایر نفتی خود را عامدانه کمتر ارائه می‌کنند، زیرا تولید روزانه آن‌ها در طی این سال‌ها با حجم ذخایر آنها همخوانی ندارد اما در ایران بدون هیچ استنادی اعلام می‌شود ما 208 میلیارد بشکه نفت داریم و بیش‌برآورد کردیم، درحالیکه این اعداد و ارقام هم فیک است.

نورالدین موسی در پایان گفت: برنامه این است که تولید نفت ایران تا پایان دولت سیزدهم به 4 میلیون بشکه نفت برسد و بر اساس آمار میدانی این برنامه شدنی است و با یک برنامه ازدیاد برداشت دقیق این برنامه می‌تواند تا 4.9 میلیون بشکه افزایش پیدا کند. البته همین افزایش تولید نیز با اما و اگرهایی مواجه بوده و توان رقابت با مصرف را ندارد.

 

مشاهده بیشتر

مدیریت

سایت خط انرژی با همکاری تعدادی از جوانان خوش فکر کار خودش رو شروع کرده تا در عرصه خب رو اطلاع رسانی دقیق و شفاف در حوزه انرژی قدمی مثبت برای تنویر افکار عمومی بردارد همراهی شما در این مسیر مایه خوشحالی و انگیزه خواهد شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا