فصلِ تازه برای سعودی و ترکمانچای برای ایران/ آمریکا مستعمره چین شده است! + آمار
بیبیسی، دویچه وله، رادیو فردا و ایران اینترنشنال به صورت مستمر در حال سمپاشی علیه روابط ایران و چین است. اگر رابطه با چین مضر است، چرا دولتهای پشتیبان این چهار شبکه ضد ایرانی دارای بالاترین رابطه اقتصادی با چین هستند؟
رئیس جمهور چین روز چهارشنبه ۱۶ آذر برای یک سفر سه روزه به سعودی رفت. هدف، شرکت در نشست مشترک چین و سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بود.
دو موضوع در این سفر از سوی رسانههای چین هراس برجسته شد: اول؛ حواشی برخی از بندهای بیانیه مشترک بود که دستگاه وزارت امورخارجه ایران صریحاً بدان واکنش نشان داد.(+) دوم؛ توافق با کشورهای عربی. توافقنامه مشارکت راهبردی جامع چین و سعودی در ریاض امضا شد. این توافق از توافقنامه مشارکت همکاریجامع راهبردی چین و ایران نحیفتر بود امّا گسترهای در حدود ۳۴ قرارداد دارد.
آموزش زبان چینی در عربستان یکی از نکات جالب مفاهمه ریاض و پکن است. وجود همین یک نکته در تفاهم ایران و چین کافی بود تا رسانههای لندنی و اصلاح طلب با رویکرد چین هراسی، ایران را به درجه مستعمری نائل کنند. شبکه تروریستی ایران اینترنشنال وابسته به آل سعود درباره توافق ریاض و پکن تیتر کرد: «سفر رییسجمهوری چین به عربستان سعودی؛ فصل تازه روابط میان دو کشور.»
به دو سال قبل بازگردیم. پیشنویس توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین ایران و چین با تاخیر تقریباً ۵ ساله در اول تیر ۱۳۹۹ در هیئت دولت وقت تصویب شد. این پیش نویس مبتنی بر بیانیه مشترک ۳ بهمن ۹۴ روسای جمهور چین و ایران در تهران تنظیم شده بود.
واکنش رسانههای به اصطلاح لندنی-سعودی و جریان سایبری وابسته به یک جریان سیاسی خاص به سند همکاری ایران و چین عجیب بود. پمپاژ اطلاعات دروغ بود که برای زیر سوال بردن این سند همکاری در دستور کار قرار گرفت. از جمله: اعزام ۵ هزار نظامی چین به ایران و فروش جزیره کیش!
ایران اینترنشنال وابسته به سعودی
بیبیسی وابسته به انگلیس
دویچه وله وابسته به دولت آلمان
دویچه وله وابسته به دولت آلمان
رادیوفردا وابسته به نهاد امنیتی آمریکا
ایران اینترنشنال، دویچه وله (DW) فارسی، بیبیسی فارسی و رادیو فردا به ترتیب وابسته به چهار دولت عربستان، آلمان، انگلیس و آمریکا هستند. مقایسه سطح روابط تجاری ایران و اربابان این ۴ رسانه با چین از قرار ذیل است:
۱: حجم تجارت چین و ایران در سال ۲۰۲۱ قریب به ۱۵ میلیارد دلار بود. با استناد به گزارش بانک جهانی، مجموع صادرات چین در سال ۲۰۲۱ به عدد ۳/۵۵ تریلیون دلار رسید. چین در حال حاضر بزرگترین صادرکننده جهان است. کل صادرات چین به ایران در سال ۲۰۲۱ عدد ۸/۳ میلیارد دلار (معادل ۰/۲۳ درصد کل صادرات) بود. این یعنی سهم ایران کمتر از یک درصدِ کل صادرات چین است!
۲: عربستان در سال ۲۰۲۰ بزرگترین شریک تجاری چین در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) شد. این واقعه قبل از توافق همکاری ایران و چین رخ داد. با استناد به گزارش رویترز، مبادلات تجاری سعودی و چین در سال ۲۰۲۱ به ۸۷/۳ میلیارد دلار رسیده است. این عدد یعنی حجم مبادلات تجاری سعودی- چین تقریباً ۶ برابر حجم مبادلات تجاری ایران – چین است.
۳: چین بزرگترین شریک تجاری آلمان در شش سال گذشته بوده است. آلمان بزرگترین اقتصاد قاره اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. با استناد به آمار شبکه CNBC آمریکا، مبادلات تجاری آلمان و چین در سال ۲۰۲۱ به ۲۴۶ میلیارد دلار رسیده است. این عدد یعنی حجم مبادلات تجاری آلمان- چین تقریباً ۱۷ برابر حجم مبادلات تجاری ایران – چین است.
۴: چین بزرگترین صادرکننده به انگلیس در جهان است. انگلیس در رده ششمین اقتصاد بزرگ جهان قرار دارد. با استناد به آمار اداره آمار ملی (ONS) انگلیس، مبادلات تجاری انگلیس و چین در سال ۲۰۲۱ به ۱۱۵ میلیارد دلار رسیده است. این عدد یعنی حجم مبادلات تجاری انگلیس- چین تقریباً ۸ برابر حجم مبادلات تجاری ایران – چین است.
۵: چین بزرگترین شریک تجاری آمریکا در سال ۲۰۲۰ شد. حجم تجارت چین و آمریکا در سال ۲۰۲۰ بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار معادل ۴۸ برابر روابط تجاری چین-تهران بود. چین از این حیث بالاتر از ۴ کشور متحد آمریکا یعنی مکزیک،کانادا، ژاپن و آلمان بود. برای بزرگی عدد کافیست بدانید که میزان صادرات چین به آمریکا معادل بودجه ۵ سال ایران میباشد. با استناد به آمار شورای روابط خارجی آمریکا میتوان گفت که واشنگتن تحت استعمار چین قرار گرفته است!
با این وجود، چهار شبکه ضدایرانی مذکور فضا را به نحوی تصویر میکنند که گویی رابطه با چین مثل رابطه استعمارگر و مستعمره است؛ ادبیاتشان نیز رها و بیپایه است. یکی از عناصر خبری معاند که اخیراً مُرد، از تعبیر جمهوری خلق اسلامی استفاده کرد تا به زعم خود بگوید ایران سرسپرده چین است.
امّا جای سوال است این سرسپردگی را چگونه میتوان تشخیص داد؟ این چه نوع از استعمار است که میزان صادرات و واردات چین با ایران تقریباً برابر است؟ از طرفی، اگر رابطه با چین مضر است، چرا دولتهای پشتیبان این چهار شبکه ضد ایرانی دارای بالاترین رابطه اقتصادی با چین هستند؟ حجم تجارت عربستان، آلمان، انگلیس و آمریکا با چین به ترتیب ۶ ، ۱۷ ، ۸ و ۴۸ برابر حجم تجارت ایران و چین است.
ماجرا از جایی جالب میشود که رژیم صهیونیستی نیز در سال ۲۰۱۵ قرارداد بازسازی بندر حیفا با چین را امضاء کرد و در ازای آن مقرر شد که پکن از آن به مدت ۲۵ سال بهره برداری کند. یعنی چین بندر را میسازد و تا ۲۵ سال آن را کرایه میکند.گویا ارتباط با چین برای همه حلال است جز ایران!