امنیتی و دفاعی

درباره یک مصاحبه؛ ابوالفضل ظهره‌وند چه گفت؟

خط انرژی| روز گذشته مصاحبه خط انرژی با ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس منتشر شد که ضروریست برای جلوگیری از سوبرداشت نکاتی توسط تحریریه این رسانه، توضیح داده شود.

نکته اول اینکه پایگاه تحلیلی و خبری خط انرژی صرفا توضیحات نماینده مجلس را بدون دخل و تصرفی بازتاب داده است. در نتیجه بار حقوقی ادعاهای مطرح شده از جهت صحت و سقم محتوا، بر عهده مصاحبه‌شونده است و خط انرژی به عنوان یک رسانه مستقل صرفا به وظیفه پرسشگری خود عمل کرده است.

طبق تصویر زیر، در متن منتشر شده نیز خط انرژی از عبارت «مدعی شد» برای گفته‌های ابوالفضل ظهره‌وند استفاده کرده است که به عنوان یک رسانه مستقل، محتوای ارائه شده را نه تایید و نه تکذیب کند.

تصویر1

نکته دوم درباره سوبرداشت برخی رسانه‌ها از محتوای مصاحبه مبنی بر ساختن بمب اتم توسط ایران است. فارغ از موضع رسانه خط انرژی درباره لزوم یا عدم لزوم ساخت بمب اتم، در خود گفتگو، ابوالفضل ظهره‌وند بر نظر قبلی خود مبنی بر نساختن بمب اتم تاکید می‌کند و در ثانیه 37 تا 2:27 گفتگو عنوان می‌کند که مخالف ساخت بمب اتم است اما ایران باید بازدارندگی هسته‌ای خود را حفظ کند که در صورت تهاجم دشمن امکان دفاع از خود را داشته باشد.

 

در ادامه مجری از وی می‌پرسد که منظور از قرار گرفتن در آستانه ساخت بمب اتم چیست؟ این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اشاره می‌کند که به جهت بازدارندگی موثر در حوزه هسته‌ای، مدت زمان این بازدارندگی باید به 48 ساعت برسد که این موضوع را در زمان 5:27 تا 6:06 از گفتگوی کامل توضیح می‌دهد.

 

شایان ذکر است که مواضع مطرح شده توسط این نماینده مجلس مبنی بر ضرورت بازدارندگی هسته‌ای در صورت حمله دشمن، پیش‌تر توسط علی لاریجانی عضو مجلس تشخیص مصلحت و مشاور رهبری در برنامه صداوسیما و در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر در تاریخ 11 فروردین سال 1404 مطرح شده بود. علی لاریجانی در این باره می‌گوید: «اگر آمریکا یا اسرائیل به ایران حمله کنند؛ ساخت بمب اتم “توجیه ثانویه” پیدا می‌کند».

https://www.mashreghnews.ir/news/1702567/

تصویر 2

 

همچنین سیدعباس عراقچی وزیر امورخارجه نیز پیش‌تر در تاریخ 13 بهمن سال 1403 عنوان کرده بود: «عراقچی در این باره گفت: توانایی ساخت ‎سلاح هسته‌ای را داریم و قبلاً هم اشاره شده، ولی قصدش را نداریم». که این جمله وزیر امور خارجه به معنای تایید توانمندی ایران در قرار گرفتن در نقطه آستانه ساخت بمب اتم برای جلوگیری از حمله دشمن است که البته طبق گفته وزیر امور خارجه، ایران در ساخت این نوع بمب هیچ قصد و برنامه‌ای ندارد.

 

در پایان تاکید بر این نکته ضروری است که پایگاه تحلیلی و خبری خط انرژی به عنوان یک رسانه مستقل خود را موظف به پوشش مواضع مسئولین و کارشناسان می‌داند و رفتار حرفه‌ای در حوزه خبری نیز انتشار همه مواضع بدون سانسور محتواست مگر اینکه رضایت مصاحبه‌شونده جلب شود. البته در این مورد موضع این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس منطبق بر مواضع رسمی کشور از جمله مشاور رهبری و وزیر امور خارجه بوده است.

 

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا