ثبت رکورد ۱۳.۵ درصد پیشرفت ماهانه در پتروپالایش دهلران
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به ابعاد پیشرفت پتروپالایش دهلران در ۲۹ ماه گذشته که دارای شاخصهای ملی است، گفت: ثبت رکورد ۱۳.۵ درصدی پیشرفت ماهانه در این طرح یک اتفاق ستودنی است.
خط انرژی| عبدالحسین بیات در آیین تجلیل از دستاندرکاران پتروپالایش دهلران افزود: تکمیل و راهاندازی این پتروپالایش یا همان کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰، خطوط ارتباطی و دیگر بخشهای آن از مصادیق و مؤلفههای افتخار ملی است. سال ۱۳۹۰، مقام معظم رهبری پس از بازدید از پارس جنوبی بیان کردند که کار کردن در بخشهای مختلف اکتشاف، توسعه و تولید صنعت نفت مانند جهاد فی سبیلالله است، از این رو ایشان با این نگاه خود همه ما را برای خدمتگزاری بیشتر در این عرصه، پرانگیزهتر از گذشته کردند.
وی با اشاره به موقعیت مکانی محل احداث کارخانه پتروپالایش دهلران، مسیر خطوط لوله و دیگر بخشها که در زمان جنگ رزمندگان عزیز در همه این نقاط، منطقه موسیان تا دشت عباس و دیگر نقاط، سلاح در دست در حال دفاع و صیانت از کشور در مقابل دشمن بودند، گفت: امروز نیز کارشناسان و متخصصان ما در همین نقاط با همان شرایط سخت و روحیه جهادی با تلاش شبانهروزی و با تعصب و غیرت، در حال خدمترسانی در مسیر توسعه و آبادانی کشور هستند. این دو صحنه از دو دوره را کنار هم بگذارید، از این رو به استناد فرمایش مقام معظم رهبری در بازدید سال ۱۳۹۰ از پارس جنوبی، ارزش هر دو تلاش مساوی است و در واقع یکی از زیباییهای نهفته در دل این فعالیت، باارزش بودن این فعالیتهاست.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت تأکید کرد: تلاش دستاندرکاران پتروپالایش دهلران در ۲۹ ماه پیش، دارای ابعاد مؤلفههای افتخار ملی است.
بیات گفت: از صدر تا ذیل این فعالیتها در شدیدترین ایام تحریم، از سوی فرزندان این مرز و بوم اداره میشود و فکر و خواب عدهای که در این اندیشه بودند که با تحریم، کشور و مردم را از حیات، سرزندگی، پیشرفت و حس افتخار و احساس شادمانی تهی کنند، نقش بر آب شد. امروز به برکت انقلاب و تعیین سرنوشت بهدست مردم، در چارچوب پروژههایی مثل کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰، همه گازهای مشعلها در حال جمعآوری هستند و بهسوی زنجیره ارزش هدایت میشوند که ضمن سودآوری و حفظ محیط زیست در تولید محصولات کاربردی و رفاه برای کارکنان و کارگران و مردم جوامع مؤثر خواهند بود.
ثبت رکورد در احداث خط لوله
وی در ادامه با اشاره به احداث خط لوله ۱۸۰ کیلومتری انتقال +c2 از انجیال ۳۱۰۰ به انجیال ۳۲۰۰ گفت: احداث این خط با مشکلهای مختلفی از تسهیل زمینها تا دیگر موارد همراه بوده، اما این امور با تلاش کارکنان زمانبر نشد، خبر خوش امروز در این پروژه ثبت رکورد حدود ۱۳.۵ درصد پیشرفت در ماه است. نباید بگذاریم این افتخارات فراموش شود، هدف ما یادآوری این موضوع است که تمام شدن این پروژهها که جنبه ملی دارند بسیار ارزشمند است.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت گفت: امروز افتخار میکنیم بهعنوان بخش مستقل غیردولتی صنعت نفت، دست ما باز شده و میدانیم منابع را به چه بخشی با حداکثر ارزشافزوده هدایت کنیم، برای نمونه بخشی از این منابع در پروژههایی مثل پتروپالایش دهلران سرمایهگذاری میشود که با راهاندازی آن، منابع پایداری را بهشکل طولانیمدت و دائمی برای صندوق خلق میکند.
بیات دستاورد دیگر این رویکرد را ایجاد حس امیدواری در بازنشستگان دانست و افزود: این امیدواری در ضمیر شاغلان نیز بازتاب مییابد. آنها نسبت به تأمین آینده خود حس امنیت، امیدواری پیدا میکنند و در نتیجه چنین روحیهای توانافزایی و اثرگذاری در شکوفایی شخصی و اقتصاد و صنعت حاصل میکند.
وی با اشاره به اینکه صنعت نفت زمانی میتواند شکوفا باشد که شاغلان فعال در آن هم شکوفا و باانگیزه و امیدوار باشند، گفت: تجهیزات بهخودیخود نمیتوانند شکوفایی ایجاد کنند، بلکه نیروی انسانی شاغل تنها منبع ارزشمندی است که در خلق ثروت هیچ منبعی با آن برابری ندارد و این موضوع از زیباییها و افتخارات ملی ماست.
رویکرد تازه و آشنای صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به اینکه صندوق نفت راهی ندارد، جز اینکه رویکرد بنگاه اقتصادی داشته باشد، افزود: با توجه به رشد فزاینده جامعه بازنشستگان صنعت نفت، باید شرایط را به شکلی حفظ کنیم که صندوق، مستقل و با اتکا به خود و بدون وابستگی به دولت و بودجه کشور و امثال آن اداره شود.
بیات رویکرد «از میدان تا بازار» را مورد تأکید قرار داد و افزود: با توجه به نیاز و با هدف آسیب ندیدن بنگاههای خرد، در صورتی که برای خلق منابع پایدار برای صندوقها و توسعه کشور لازم باشد در بخش صنایع تکمیلی، بهعنوان نمونه تبدیل پلیمر به محصولاتی کاربردی هم حرکت خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: احداث گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ و خطوط ارتباطی و همه بخشهای آن، از تغییر رویکرد ما بهمنظور تحقق اوامر مقام معظم رهبری بود که در سیاستهای کلان ابلاغی اخیر خود تصریح کردهاند که صندوقها باید برای ماندگاری خود دنبال خلق منابع پایدار باشند.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت گفت: c2پلاس تولیدی در انجیال ۳۱۰۰ تا زمان راهاندازی الفین دهلران به پتروشیمی بندر امام در ماهشهر ارسال میشود و پس از آن، خط ۱۸۰ کیلومتری پشتوانهای خواهد بود تا در زمان تعمیرات یا توقف احتمالی با هدف پایداری خلق ثروت از این محصول در بندر امام استفاده کنیم که این سیاست را بر مبنای فرموده مقام معظم رهبری در خلق منابع پایدار و حفظ و ارتقای ارزش ذخایر سازمانها و صندوقهای بیمهگر، در دستور کار قرار دادهایم.
بیات تصریح کرد: بهعنوان بخش غیردولتی و مستقل صنعت نفت در گام نخست حفظ دارایی و منابع بنگاه اقتصادی صندوقها را عهدهدار هستیم و خرسندیم در پرتو این وظیفه حرفهای در توسعه مناطق کشور از جمله استانهای غربی و کمتر توسعهیافته نقشآفرینی میکنیم.
از مشخصات فنی تا ثبت رکوردها
جواد کمری، مدیرعامل پتروپالایش دهلران نیز در ادامه این آیین گفت: دو سال پیش، پروژه انجیال ۳۱۰۰ و زیر پروژههای آن شامل ۱۸۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال خوراک و فرآورده، سه ایستگاه تقویت فشار گاز «چشمهخوش، دهلران و پایدار غرب» و پست برق با پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰ درصد تحویل گرفته شد که به لطف خدا و همدلی و همراهی جمع حاضر، همچنین اعتماد مسئولان صندوقهای بازنشستگی کارکنان صنعت نفت و اهداف، امروز شاهد پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه هستیم.
وی پیشرفت ۵۰ درصدی پروژه در دو سال پیش را از نُرم پیشرفت پروژههای مختلف کشور در چند سال پیش بالاتر خواند.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران همچنین از عوامل بخش اچاسئی و پیمانکاران برای ثبت بیش از ۳۰ میلیون نفرساعت عملیات اجرایی بدون حادثه در مجموعه پروژهها قدردانی کرد. در صورت تعهد شرکت ملی نفت ایران در تأمین خوراک از دو هفته آینده آماده دریافت خوراک هستیم.
کمری با معرفی پروژه احداث ۱۸۰ کیلومتر خط لوله که به شکل مستقل از سوی شرکت پتروپالایش دهلران دنبال شد، به آغاز عملیات اجرایی آن در اردیبهشتماه امسال اشاره کرد و افزود: موفق شدیم در مدتزمان هشت ماه با متوسط پیشرفت ۱۲.۵ درصد در ماه، پروژه را کامل کنیم که رکورد قابل توجهی بهشمار میآید و اکنون پروژه آماده ارسال محصول است.
کاهش ۲۵۰ درصدی هزینههای احداث یک خط لوله در صندوق بازنشستگی
وی با تشریح دستاوردهای حاصله در احداث این خط لوله گفت: هزینه هر کیلومتر اجرای پروژه بهصورت ایپیسی (EPC) بههمراه هزینههای مینروبی و تسهیل اراضی، حدود یکسوم پروژههای مشابه کنونی است که زمان اجرا و هزینههای آن ۲۵۰ درصد کمتر از موارد مشابه بوده است. از دیگر اقدامها، کاهش پنج کیلومتری مسیر خط لوله بود که به همان میزان در کاهش هزینه و زمان تأثیرگذار بود، همچنین تغییر پوشش در عبور ۵۰ کیلومتر از منطقه هورالعظیم از بتن به پلیاتیلن سهلایه از اقدامهایی بوده که با صرفهجویی چشمگیری همراه بوده است.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران مینروبی از سوی دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی، عبور از ۲۵ کیلومتر منطقه حفاظتشده آثار باستانی شهرستان شوش با نظارت کارشناسان مرتبط، عبور از گردنه راهبردی و سوقالجیشی «میشداغ» و دیگر موارد را بخشی از ویژگیها در اجرای این خط لوله برشمرد.
منبع:شانا