پالایش و پخشگاز

40 میلیارد دلار مصوبه بهینه‌سازی مصرف انرژی در اغما

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: دلیل توقف بهینه‌سازی مصرف همین موضوع قیمت پایین انرژی در کشور است. ما در حدود 80 تا 100 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌کنیم.

هوشنگ فلاحتیان معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت در گفت‌وگو با خط انرژی عنوان کرد: سرانه مصرف انرژی در ایران نسبت به کشورهای هم‌دما بیش از 2 برابر است و شدت مصرف انرژی در چند دهه اخیر همواره صعودی بوده، یعنی منابع هیدروکربوری در ایران به صورت غیربهینه مصرف می‌شود و خلق ارزش نمی‌کند.

وی افزود: متاسفانه در کشور ما، اجرای استانداردهای تولید تجهیزات موردغفلت قرار گرفته است. سالانه بیش از یک میلیون خودروی جدید به ناوگان حمل‌ونقل اضافه می‌شود که به ازای هر 100 کیلومتر میانگین 11 لیتر بنزین مصرف می‌کنند درحالیکه طبق استاندارد جهانی باید این میزان حداقل 40 درصد کاهش یابد.

 

 

فلاحتیان توضیح داد: برای حل ناترازی بنزین ما باید از خلق محصولات بدمصرف جلوگیری کنیم. موضوع خودروها درباره بخاری‌های کم‌بازده و مصرف گاز نیز برقرار است. نباید اجازه داد که بخاری‌هایی در کشور تولید شوند که استاندارد آنها کمتر از رده A باشد.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: بنده صراحتا در این برنامه عرض می‌کنم که اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی هیچ ارتباطی با تحریم‌ها ندارد. ما کاملا ظرفیت مهندسی لازم در این حوزه را داریم ولی در این عرصه فقط باید تصمیم مدیریتی گرفته شود.

وی توضیح داد: دولت تاکنون 40 میلیارد دلار از مسیر شورای اقتصاد جهت پروژه‌های بهینه‌سازی مصوبه داشته است. مثلا ما مصوبه داریم که باید 4 میلیون و 100 هزار بخاری هرمتیک را جایگزین بخاری فرسوده کنیم. به ازای هر بخاری نیز 396 دلار طی مدت 4 سال به دارنده بخاری از طرف دولت پرداخت می‌شود.

 

 

فلاحتیان گفت: اما چرا مردم بخاری خود را عوض نمی‌کنند؟ چون هزینه مصرف گاز اصلا انگیزه‌ای برای تعویض بخاری ایجاد نمی‌کند. دلیل توقف بهینه‌سازی مصرف همین موضوع قیمت پایین انرژی در کشور است. ما در حدود 80 تا 100 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌کنیم.

معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت گفت: ما همچنین متولی واحدی در ساختار بخش انرژی نداریم که مسئولیت بهینه‌سازی را برعهده بگیرد و در جایگاهی قرار بگیرد که سایر نهادها نیز از او حرف‌شنوی داشته باشند. مثلا هم‌اکنون شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در زیرمجموعه شرکت نفت اصلا بودجه‌ای برای اجرای طرح‌ها ندارد و همچنین اختیاراتی ندارد و فقط می‌تواند کار کارشناسی انجام دهد.

 

 

وی گفت: در حال حاضر حدود 90 درصد از پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل تعیین تکلیف شده است و تا پایان امسال از 50 میلیون متر مکعب فلرینگ، بیش از یک سوم آنها جمع‌آوری می‌شود.

فلاحتیان توضیح داد: تا پایان سال 1403 برنامه‌ریزی شده حدود 18 میلیون متر مکعب دیگر نیز جمع‌آوری شود. تا اواخر سال 1404 کل پرونده فلرینگ در ایران بسته می‌شود.

مشاهده بیشتر

مدیریت

سایت خط انرژی با همکاری تعدادی از جوانان خوش فکر کار خودش رو شروع کرده تا در عرصه خب رو اطلاع رسانی دقیق و شفاف در حوزه انرژی قدمی مثبت برای تنویر افکار عمومی بردارد همراهی شما در این مسیر مایه خوشحالی و انگیزه خواهد شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا